Meglátásaim szerint minden élet egy tapasztalati kör, illetve spirál, és a kör egyetlen pontja sem jobb vagy rosszabb bármely másiknál. Minden pont csupán egy újabb perspektíva, amely mögött más és más tanulság rejlik. Mindannyian egyenrangú részei vagytok az egésznek, azaz a Taonak, függetlenül tudatosságotok mértékétől. A tanító igazi feladata emlékeztetni tanítványait arra, amit már úgyis tudnak.
Egyes irányzatok a Fizikai sík megtagadására buzdítanak. A mi tanításainkban szó sem esik a „megvilágosodottságról”, hiszen a „megvilágosodás” egy tudatossági fokot jelent, a tudatot pedig mindig lehet fejleszteni. Arra bátorítunk, hogy tudatosítsd magadban mind fizikai, mind spirituális létezésedet, és integráld lényed különböző aspektusait a benned rejlő kincsek felfedezéséhez. Inspirálunk arra is, hogy egyre gyakrabban merülj bele a „megvilágosodás” pillanataiba, miközben hétköznapi életedet éled.

 

TANÍTÁSAIM CÉLJA

Segítek, hogy önmagad és mások mélyebb szintű megértése által rálelj a feltétel nélküli szeretethez vezető ösvényre. Arra az állapotra, amelyben elfogadod önmagad és másokat, azaz tudod, hogy mindenki a számára megfelelő utat járja, és azokat a leckéket tanulja, amelyeket magának kijelölt. E minőség az enyhe toleranciától a végtelen elfogadásig és szeretetig terjed.
Az egyik univerzális törvény kimondja, hogy csak olyan mértékben tudsz másokat szeretni és elfogadni, amennyire önmagadat. Éned tanulmányozása során jobban megérted saját magad és azt, milyen kihívásokat és feladatok várnak rád. Így megteremtheted a lehető legmegfelelőbb cselekedetekhez és lehetőségeid teljes mértékű kihasználásához nélkülözhetetlen belső egyensúlyt.
Az önbecsülés tanulása során felfedezed azt is, hogy másokat miképp tisztelj. Megértheted, hogy a többi ember éppen ott tart élete útján, ahol tartania kell, továbbá azokba a feladatokba is betekintést nyerhetsz, amelyeket mások tűztek ki maguk elé.
A Lélek különböző Érettségi szinteken halad keresztül fejlődése során, és minden pillanatban egy meghatározott feladaton munkálkodik. Ennek tudatában képes leszel elfogadni, hogy valamennyi ember azon a szinten működik, amelyiken dolga van. Lélek-Érettséged tanulmányozása segít meghaladnod a korábbi életeidben elért legmagasabb szintedet. Fontos tudnod azt is, hogy három életből kettőben a legtöbb Lélek nem választ spirituális növekedéssel járó utat. Még ha nem is dolgozol közvetlenül szellemi előrehaladásodon, akkor is fejlődsz a Fiizikai sík jelenségeinek megtapasztalása által.
Tanításaim minden szellemi utat igaznak fogadnak el, és nem állítom, hogy az enyém az egyetlen érvényes nézőpont.