“A legfontosabb eszközök, amelyek segítségével tervedet megvalósíthatod és magadhoz vonzhatod azokat az embereket, akikkel dolgod van, a Karma és a Megállapodások.

A KARMA

A Karma egy erős intenzitású érzelmi élmény, amely egyfajta egyensúlytalanságot kelt az érintettekben. A Karma törvénye szerint, ha valakivel kapcsolatban igazán intenzív érzelmek merülnek fel, akkor később megtapasztalod ezt az érzelmi élményt a másik résztvevő szemszögéből is. Ha valakinek behúzol egyet, (lehet, hogy akár néhány élettel) később ez a személy fog téged képen törölni, tehát mindketten megélitek az esemény mindkét oldalát.

A földi élet egyetlen változatlan törvénye a Karma. A Fizikai létezés egyik célja, hogy feszültségekkel teli, intenzív tapasztalatokat élj át és tanulj belőlük. Különféle személyiségjegyeket (rétegeket), egy bizonyos lenyomatot, egy meghatározott Szerepet veszel magadra annak érdekében, hogy különböző leckéket sajátíts el változatos perspektívákból. A tanulás a mélyreható élményeken keresztül történik, amelyek drámai módon tanítanak. Nem minden Karmát törlesztesz le egy életen belül, így több leszületés szükséges az összes visszafizetéséhez. Így megtanulsz a középpontod-ban tartózkodni, és az univerzum is egyensúlyban marad.

Mindig megéled valamennyi Karmikus tapasztalat mindkét oldalát mielőtt véglegesen elhagynád a Fizikai síkot.

Ha Karmádon dolgozol, gyakran illogikusan, alapvető természetedtől eltérően viselkedsz. Nem hagy nyugodni, és megszállottan munkálkodsz rajta, amíg a végére nem érsz. Kívülállók bármit mondhatnak arról, hogy mit kellene, vagy lehetne másképpen tenni, képtelen vagy bármilyen tanácsot elfogadni, vagy cselekedeteidet más irányba terelni, amíg a Karmádat be nem fejezted.

A Karmát általában ugyanúgy fizeted vissza, ahogy kaptad. Ugyanannyi időbe telik újrajátszani, mint amennyit eredetileg igénybe vett. Kicsit felgyorsulhat, de csak akkora hevességgel történhet, amekkorát egy ember képes elviselni, és életben tud maradni.

Nem létezik se pozitív, se negatív Karma, pusztán az erőssége számít. Egyes Karmák élvezetesebbek, mások kevésbé. Felhőtlen boldogság áraszthat el, ha az ingatlanügynököd megtalálja álmaid otthonát éppen karácsony előtt. Ugyanakkor ő sem csak a jutaléka miatt örül, hanem ennél jóval mélyebb elégedettség, sőt, talán az a kissé fura érzés tölti el, mintha valahogy megmentette volna az életedet. Ez is lehet Karma-visszafizetés egy olyan életből, amikor például te fedeztél fel egy tökéletes barlangot az ő és családja számára, ahol meghúzhatták magukat a téli hidegben. Amikor te és ingatlanügynököd beléptek ebbe a karmikus játszmába, furcsa késztetést éreztek, hogy együttműködjetek, függetlenül attól, hogy a barátok, rokonok és a kollegák egyetértenek-e ezzel, vagy sem.

Másrészt karmikus tapasztalat lehet az is, ha valakit elüt egy részeg sofőr. Lehet, hogy időszámításunk előtt 40 évvel te hajtottál keresztül rajta egy harci szekérrel egy mámoros éjszaka után. Az élmény egyik oldalon sem túl kellemes.

A Karmát nem szükséges kezdeményezni. Ha azt veszed észre, hogy egy karmikus helyzet felé haladsz, megállhatsz és határozhatsz úgy, hogy nem veszed fel a fonalat – legyen szó akár Karma teremtésről vagy tisztításról. Az elején eldöntheted, hogy kicsit későbbre halasztod (ugyanabban az életben, vagy egy másikban, amennyiben a visszafizetés a kérdés), vagy egyáltalán nem vonódsz bele (ha egy új karmikus lehetőséggel állsz szemben), vagy elkezded és végigviszed. Azonban, ha belekezdesz egy Karmába, akkor benne is maradsz a befejezéséig. A kellős közepén nem tudod megítélni, hogy mi lesz a végkifejlet, ha törlesztésről van szó, sőt, amennyiben Karma teremtésben veszel részt éppen, nem nyilvánvaló, Lelked pontosan mit kíván megtanulni az adott helyzetből. Azonban nyomban észreveszed, amikor végére értél, mert az intenzív feszültség elillan.

Nem „engedheted el a tartozást,” azaz nem teheted lehetővé másnak, hogy ne frója le karmikus adósságát. Ám létezik egy bizonyos mennyiségű „karmikus átalakulás”, ami akkor fordul elő, ha Öreg-Lélekként egy Csecsemő-Léleknek fizetsz vissza. Például ahelyett, hogy elvennél egy életet, hogy törlessz, mert valaha megöltek, elképzelhető, hogy a karmikus adósod megmenti az életedet vagy életet ad neked, például úgy, hogy a világra hoz. Így mindkét fél megtapasztalja az adott szituáció mindkét oldalát, és megteremtik az egyensúlyt.

Nézheted a Karmát olyan racionálisan, ahogyan csak lehetséges, olyan pozitív „agapés” szempontból, amilyenből csak akarod, sőt, érezheted magad borzalmasan is, és hagyhatod, hogy életed nem karmikus területeit is megkeserítse. Ám a helyzetet elviselhetővé is teheted, ha tudatosíthatod magadban, hogy éppen egy Karmán dolgozol, és megpróbálsz annak keretei között működni. Így nem nehezíted meg életedet jobban, mint amennyire szükséges. A karmikus feszültséget a lehetőségekhez mérten még kellemessé és élvezetessé is teheted, ha elfogadod, hogy a te döntésed volt: tudod, hogy szükséges bizonyos intenzitás életed e területén.

A korai ciklusokban a Csecsemő kortól a Közép-Fiatalig nagyon sok Karmát teremtesz, amelyek jelentős részét későbbi, néhányat pedig még ugyanabban az életedben oldasz fel. Bizonyos Karmák csak egy életen át ívelnek, mások átszíneznek egy egész ciklust. Például, a Csecsemő-Lélek típusú Karma az életben maradásra fókuszál, arra, hogy megölnek, vagy te ölsz meg másokat.

A legtöbb Karmádat egy adott ciklus negyedik szintjén alakítod ki és a hatodik szintjén fizeted vissza, bár minden kör minden szintjén teremtesz és tisztítasz is. Az Öreg-Lelkek többet oldanak fel, mint amennyit létrehoznak, míg a Csecsemő-Lelkek többet teremtenek, mint amennyit kitisztítanak.

Szexuális Karma

A legintenzívebb és legnyilvánvalóbb Karma a Szexuális Karma.  . . . . .”

A TÁMOGATÓK

Minden Lélek kialakít egy Támogató Kört életciklusai során a Fizikai síkon, és azok a Lelkek, akikkel legszorosabban együttműködik életről-életre, betöltik e kör 12 támogató pozícióját. Mindenki létrehoz egy elsődleges, majd számos másodlagos csoportot. Azokban az életekben, amelyekben a Lélek nem találkozik elsődleges körének valamennyi tagjával (akikkel legjobban együtt tud működni), akkor a második és a harmadik körök tagjai pótolják a helyüket.

A Támogató Kör azt jelenti, hogy a Lélek szoros kapcsolatokat alakított ki más elemekkel, és elért egy olyan Érettségi szintet, amelyen hajlandó támogatást elfogadni. Ezért a teljes Támogató Kör nem jön létre az Érett-ciklus előtt. Korábbi Lélek-Érettségi szinteken a Lélek kevésbé hajlandó annyira megbízni másokban, hogy képes legyen rájuk támaszkodni az élet különböző területein, inkább úgy dönt, hogy csak magára hagyatkozik.

13 pozíció létezik a Támogató Körben. Tizenkettőt a támogató elemek töltenek be, a tizenharmadik a támogatott személyé, és ez megfelel a Hatalom pozíciójának. Te vagy az erővel/hatalommal bíró személy saját támogató körödben, mert te döntöd el, milyen segítséget kapj életedben, továbbá azt is, milyen módon viszonyulj ezekhez az emberekhez, hogy biztosan tudd, vigyáznak rád.

A támogatás elfogadására való hajlandóság mértéke jelzi Érettséged szintjét az élet különböző területein: karrier, családi és baráti kapcsolatok, spiritualitás.